Frithængende emhætter

Sikke mange muligheder der findes, når man skal til at indrette sit nye køkken – nogen gange er det faktisk meget nemmere at flytte ind i et færdig indrettet hus, frem for at man selv skal ud og finde alle de ting man skal bruge.
I vores tilfælde var vi ikke helt enige om hvordan vores køkken skulle være og indrettes – om der skulle være komfur eller kogeø – væghængt emhætte eller frithængende emhætte – ville vi ofre gulvpladsen til en kogeø, eller ej – det var nok her det springende punkt var for os. Men i sidste ende blev det til at vi valgte kogeøen.
Det siger sig selv, med en kogeø midt i et lokale, så kræver det en frithængende emhætte ind over kogepladen – så det måtte vi så også lige blive enige om, hvilken model det så skulle være.

Jeg siger bare, det var virkeligt svært at beslutte sig, og at blive enige med manden om hvilken en der passede bedst hen over den bordplade vi havde valgt til kogeøen – da udvalget var så stort. Det skulle jo heller ikke bare være en hvilken som helst frithængende emhætte, den måtte nemlig heller ikke fylde så meget at vi kom til at støde vores hoveder ind i den, når vi skulle stå og kreere maden.
Så vi valgte en lille fiks frithængende emhætte, og suge kraften var stærk nok til at vi kunne lave alverdens mad, uden at hele huset kom til at lugte af den mad vi lige havde lavet. Jeg hader simpelthen, at stå op næste morgen, og man så kan lugte den mad man lavede til aftensmad dagen før. Så jeg var lykkelig, da jeg fandt ud af at den kunne klare det krav jeg havde.
Selvom at vores frithængende emhætte er lavet ud af kobber, så er den faktisk meget nem at rengøre og vedligeholde – det samme gør sig gældende når vi skulle rengøre filtret – det kunne vi nemlig bare tage ud og komme i vores opvaskemaskine, vaske den, og så sætte den op i emhætten igen.